Keramiek, Servies, Sculpturen

Veelvuldig verwerk ik zand, aarde, lappen stof, papier, glas en andere middelen in mijn schilderijen, materialen die ik heb verzameld op de inspiratieplekken.
Het principe ‘stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren / Resurrection / wedergeboorte / wederopstanding ‘ zijn voor mij geweldig inspirerende motieven. De tweedimensionale schilderijen kregen steeds meer reliëf.
Van daaruit was het voor mij een logische stap om ook driedimensionale werken te vervaardigen (vazen, schalen, serviezen, sculpturen), die ik vervolgens bewerk en voorzie van - meestal meerdere - lagen glazuur en uiteindelijk voorzie van een met puur platina gebakken signatuur.

Heb je interesse in de onderstaande keramiek of servies? Neem contact op>

Marion-125
MB-shoot2-182

Keramische Vazen & Schalen

Begin 2011 heb ik een grote keramiekoven aangeschaft, kreeg daar een draaischijf bij cadeau en begon tot mijn eigen verrassing het werken hierop heel leuk en boeiend te vinden. Het rondom glazuren van mijn vazen opende nieuwe dimensies bij het werken met materie, kleur en structuur. De engobe techniek spreekt mij het meest aan; dit zijn verdikkingen aanbrengen met klei slib. Wanneer een vaas geheel naar mijn wens is geworden, breng ik een platina laagje op het stempel voor een allerlaatste bakronde.

Marion-184

Servies

Ik houd van mooi servies om uit te eten, om er een enorme tafel voor familie en vrienden mee te dekken, zowel van het strakke Finse, van antiek, aardewerk en porselein, als van de samengeraapte oude bordjes die nog in het 200-jarige huis in Italië stonden. Maar sinds ik mijn eigen borden, kommetjes, bekers en schalen draai voel ik daar een heel andere energie van uitgaan. Ze zijn allemaal anders, geen bord is even groot, maar oh wat vind ik ze heerlijk om vast te houden, fijn om de uitstraling te voelen. Winterservies wit gehouden, bolle kommen als sneeuw-vlokken, het lenteservies met bekers als opengaande bloembollen in de kleuren van de lente.