Alles weten over Art lease

Lees hieronder de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met me op.


Is het mogelijk om advies te krijgen?

Misschien vind je het lastig om in te schatten of het schilderij goed in jouw woning past. Het is mogelijk om advies te krijgen. Stuur een aantal foto’s van je woning of maak een kort filmpje met je telefoon, dan nemen wij contact met je op.


Hoeveel schilderijen kan ik leasen?

Je kunt net zo veel schilderijen leasen als dat jij wil. Voor elk schilderij sluit je een apart contract af met de daarbij behorende betalingstermijn. De maandelijkse aflossing wordt door middel van automatische incasso betaald. Wil je slechts één schilderij, maar wel variëren? Dat is ook mogelijk. Je kunt dan het beste kiezen voor de optie 'lease met variatie'. Je opgebouwde spaartegoed blijft gewoon staan en je kunt tussendoor van schilderij wisselen op de daarvoor bestemde open atelier dagen.


Wie betaalt vervolgens de kosten van de schade?

Als leaser ben je aansprakelijk voor schade aan het geleende kunstwerk dat veroorzaakt is door een ondeugdelijke ophang- of plaatsingsmethode. De kunstwerken zijn door Marion Bakker verzekerd, wel geldt voor jou een eigen risico per kunstwerk van minimaal € 250 en maximaal €1.500. Het schadeformulier dat je van ons ontvangt, kan je indienen bij jouw verzekering. Er zijn verzekeringen die schades aan kunstwerken in kunstverhuur vergoeden. Of dit bij jou van toepassing is, kun je navragen bij jouw verzekeringsmaatschappij. Kosten van schade aan jouw eigendom veroorzaakt door geleende kunstwerken die van de muur of op andere wijze (om-)vallen, kunnen niet op Marion Bakker worden verhaald.